13 Ağustos 2015 Perşembe

Myr'li Thoros


Thoros Özgür Şehir Myr'de doğdu. Sekiz kardeşin en küçüğüydü ve henüz küçük bir çocukken R'hllor'un kırmızı rahiplerine verildi.Rahip ilan edildi fakat içkiye,dövüşe ve kadınlara karşı olan ilgisini hiç kaybetmedi.


Daha sonra  ateşe çok düşkün olduğu bilinen Kral II. Aerys Targaryen'in yanında yer edinme umuduyla Taç Topraklarına gitti  ve başarısız oldu. Ama Robert'ın İsyanı'ndan sonra Kral Robert Baratheon'un sıkı dostlarından biri olmayı başardı.Greyjoy İsyanı sırasında Pyke duvarlarına ilk saldıranlardan biri olarak daha fazla tanındı.Ateşli kılıcı ile içeri giren ilk kişi de oydu.Jaime o anı asla unutamayacağını söylemiştir. Sandor Clegane'i mızrak yarışlarında üç kere yendi.El Turnuvası'nda yarıştı ve bire bir dövüşte şampiyon oldu.

Ned Stark tarafından Gregor Clegane 'i bulmaya gönderilen Beric Dondarrion liderliğindeki gruba katıldı.Gregor'un pususuna düşüp ağır bir yenilgi aldılar.Gregor Clegane Beric Dondarrion'u öldürdü ve adamlarını dağıttı.Daha sonra Thoros Beric Dondarrion'a "ateş öpücüğü" ile farkında olmadan hayata döndürdü.Sancaksız Kardeşlik adıyla bir topluluk kurup Robert için savaşamıyorlarsa halkı için savaşmaya yemin ettiler.Zamanla Kardeşlik büyüdü.Thoros,nasıl yaptığını anlayamadan Beric Dondarrion'u  5 kere daha hayata döndürdü.Thoros'un alevlerde vizyonlar görme yeteneği de vardı.Thoros Kral Toprakları'nda yaşarken şişmandı ve kırmızı ipekler giyerdi. Kardeşlik ile geçirdiği zamanlardan sonra zayıfladı,saçları grileşti ve soluk ipekler giymeye başladı.

Beric'in  fedakarlığı ile Catelyn Stark'ı Leydi Taşyürek olarak hayata döndürdü. Leydi Taşyürek'in kontrolündeki Sancaksız Kardeşlik'e hizmet etmeye devam etti.Fakat Taşyürek'in yaptığı bazı değişikliklerden ve grubun geldiği durumdan hoşlanmıyordu. Zamanla kendini ve grubu sorgulamaya başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder