28 Temmuz 2015 Salı

WESTEROS ORDULARI VE ZIRHLARI

Westeros orduları ve zırhları


Stark Ordusu:7 İnancı kuzeyde yaygın olmadığından ötürü Kuzeyde şövalye bulmak oldukça zordur(Sadece Beyaz Liman çevresinde bulunabilir.)Kalkanları çelikten yapılmıştır ve Westerosta yaygın olan tahta kalkana göre oldukça sağlamdır.Zırhları baştan aşağı deri kaplamadır lakin tüm Kuzey ordusu bu zırhtan oluşmuyor.Robb Stark'ın zırhına bakarsak onun zırhı ağır bir zırhtır. Omuz ve kollar demir plakadır lakin tipik Kuzeyliler gibi merkez kısmı deri zırhtan oluşuyor. Deri zırhlar ordu için dezavantajdır fakat bu açığı kalkanlar kapatıyor. Süvarilerin atları zırh giymez bu mücadelelerde hız kazandırır ve manevra yetenekleri arttırır. Atın üstünde tipik Stark askeri vardır.


Lannister Ordusu:Sıkı bir eğitim ve disiplinleri vardır.Zırh ağır plaka zırhtır.Omuz kısmı aslan motifi ile süslenmiş sağlam bir zırhtır ama bu manevra kabiliyetini azaltır.
Süvari askerlerin atları genelde zırhsızdır lakin soyluların atları zırhlıdır(Tywin'in ki öyleydi).Karasu savaşında izlediğimiz askerler zırhsızdı. Onlar ordunun en aşağısındadır.Hafif deri bir zırh ve ellerinde tahta bir kalkan vardır.

Ejderha Kayası Baratheon Ordusu:Stannis'in zırhına bakarsak bütün vücudu kaplayan zincir zırh ve gövdeyi koruyan ağır plaka bir zırh vardır.Zırhın plaka kısmının sadece
gövdede olması  kişiye manevra kabiliyeti kazandırdığı için bir artıdır.Askerlerin kalkanları ise tahtadan.Karasu savaşında ki okçuların zırhı yoktu.Muhtemelen dizide bize Renly'den alınan askerler olarak gösterildiler çünkü Stannis'in ordusunda ki askerlerin miğferleri ile uyuşmuyor.Uzun yaylar kullanıyorlar ki bu kundaklı yaylara nazaran daha hızlı ve sert atışlar için iyi.Askerlerin sayısı az olsada sadakatleri üst düzeydir. Westeros'un en elit ve sadık birliğidir ki bu kumandandan kaynaklı bir durum olsa gerek.

Tyrell Ordusu:Westeros'un en kalabalık ordusudur bu yüzden askerlerin çoğu basit giyinir.Kalkanları tahtadandır.Tyrell ordusunun tek artısı sayısıdır.Oldtown mızrakçılarını yabana atmamak lazım tabi ki. Dizide bize adeta teneke bir ordu şeklinde gösterildiler.

Arryn Ordusu:Orduları savunma üzerine kuruludur.Gövde kısmını kaplayan ağır plaka zırh kollar ve omuzlar normal elbise ve ağır bir miğfer.Vadide şovalyelik oldukça yaygındır. Westeros'un en ço şovalye çıkaran bölgesidir. Sürekli çatışmaların yaşandığı bir yerdir(dağ klanları vs.).Bu yüzden ordusu tecrübelidir. Kanlı kapı sahnesinde görebileceğimiz gibi zincir zırh giyinmiş üstüne ağır plaka ellerinde büyük bir yay ve kafalarında zincirden bir kask.

Tully Ordusu:Zırhları hane armasını andırır zira zırhları pul gibidir.Ne plaka ne de zincir zırhtır zırhları.Nehir toprakları gibi savaşın sık yaşandığı bir yerde hem güç hem de manevra katıyor bu zırhlar.Kalkanları geniş ve tahtadan. Okçuları uzun büyük yaylar kullanıyor.

Martell Ordusu:Zırhları yoktur zira zırha ihtiyaçları da yoktur.Dorne sıcak bir yer ve o sıcakta plaka bir zırh giymek insanı öldürebilir.Başlarında miğfer yoktur onun yerine sarık vardır.Atları zırhsızdır ve geleneksel süsler takarlar atlarına. Dorne'da çok işe yarasa da bu donanımlar Dorne'dan çıktıklarında birer eksidir.Kılıçları Westeros'ta ki tipik longsword tarzı kılıçlar değildir.Marteller kavisli kılıçları tercih eder at üstünde iyi iş sağlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder