11 Ağustos 2015 Salı

II. NEHİROVA KUŞATMASI


2. Nerova Kuşatması Tarafları
Lannister Hanesi ve Frey Hanesi - Tully Hanesi

Komutanları
Sör Daven Lannister 'Batı Muhafızı' ve Sör Ryman Frey - Sör Brynden Tully 'Güney Sınırları Muhafızı'


Güçler
Sör Ryman Frey komutasında 2000 Frey, Sör Daven Lannister'ın bilinmeyen kuvveti, sonradan gelen takviye Sör Jaime Lannister'ın 1000 adamı - Tully kuvveti bilinmiyor

Kızıl Düğün'den sonra yaşanmış bir olaydır. Karabalık Nehirova'da Frey-Lannister ittifakı tarafından kuşatıldı.Amaç Nehirova'yı ele geçirip Frey of Riverrun Hanesini kurmaktı.

Nehir Toprakları soyluları Stark-Tully krallığına verdiği destekten vazgeçip Demir Tahta bağlılık bildirmek zorunda bırakıldı. Frey Hanesi daha önce kraliyet ile yaptığı anlaşmaya göre Nehirova'nın yeni sahipleriydiler. Sör Emmon Frey yeni Nehirova Lordu olmuştu ama henüz Nehirova ele geçirilmemişti. Kuşatmanın amacı Freylere söz verilen toprakların teslim edilmesi son direnişin kırılması idi.Kuşatmanın komutası Batı Muhafızı Sör Daven Lannister'de idi.

Karabalık kuşatma olacağını önceden sezmiş ve arazideki tüm yiyecekleri ve ürünleri toplayarak Nehirova’ya çekilmiş aynı zamanda kaledeki gereksiz ağızları da Nehirova’dankovarak uzun bir kuşatmaya hazırlamıştır. Nehirova 2 yıllık bir kuşatmaya dayanabilecek şekilde dizayn edilmişti. Ryman Frey Kızıl Düğün’de yakalanan Edmure Tully’yi hergün Nehirova teslim edilmediği takdirde asmakla tehdit etti. Fakat bu tehdit işe yaramadı ve kuşatma devam etti.

Jaime Lannister takviye güçlerle geldi ve kısa bir konuşma ile ele geçirdi kaleyi.Aslında tek yaptığı Edmure'u olacaklar konusunda aydınlatmaktı.

“Ne kadar kalabalık olduğumuzu gördün Edmure. Merdivenleri, kuleleri, mancınıkları, koçbaşlarını gördün. Eğer emir verirsem, kuzenim hendeği geçecek ve kalenin kapılarını kıracak. Yüzlerce adam ölecek, çoğu senin adamın olacak. İlk dalga senin eski sancak beylerinden oluşacak; yani güne, İkizler’de senin için can vermiş adamların babalarını ve kardeşlerini öldürerek başlayacaksın. Freyler ikinci dalga olacak, Frey sıkıntısı çekmiyorum. Okçuların oksuz kaldığında ve şövalyelerin kılıçlarını kaldıramayacak kadar yorulduğunda, benim batılı adamlarım gelecek. Kale düştüğünde, kalenin içindeki herkes kılıçtan geçirilecek. Sürülerin telef edilecek, tanrı korun kesilip devrilecek, iç kalelerin ve kulelerin yakılacak. Duvarlarını yıkacağım ve Tökeztaş’ın yönünün harabelere doğru çevireceğim. İşimi bitirdiğimde, orada bir zamanlar bir kale olduğu bile anlaşılmayacak.” Jaime ayağa kalktı. “Karın bunlar olmadan önce doğurabilir. Çocuğunu istersin diye tahmin ediyorum. Doğduğunda onu sana göndereceğim. Bir mancınıkla.”

Lord Edmure amcası ile konuşmayı kabul etti. Ertesi gün kale teslim oldu.Karabalık gece kaçmış bu sayede yakalanmamıştı.

Nehirova teslim olduktan sonra; Edmure, karısı, çocuğu ve Jeyne Westerling Casterly Kaya’sına gönderildi. Sör Ryman Frey asılmış bir şekilde bulundu.(Stoneheart) Saldıranların kim olduğu bilinmese de oğlunun babasının cinayeti hakkında ilginç birkaç fikri vardı. Nehirova-Frey Hane’si kuruldu ve Jaime Blackwood ve Bracken arasındaki olaylara son vermek üzere yoluna devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder