12 Ağustos 2015 Çarşamba

ARTHUR DAYNE

Şafak Kılıcı olarak anılır. Efsanevi bir şövalye ve Aerys II’nin Kral Muhafızı'ydı.


Sırtında taşıdığı ve “Şafak Kılıcı” ünvanının nedeni olan Şafak adında  bir kılıca sahiptir. Şafak, Dayne Hanesinin kılıcıdır,aile mirasıdır. Kayan  bir yıldızın  metalinden yapılmış bir kılıç olduğu söylenir. Kılıç süt camı kadar soluktur. Valyria çeliği kılıçlar bile yanında sönük kalmaktadır. Kılıç kullanmaya en layık kişi olan Sabah Kılıcı unvanını taşıyan şövalyeye layık görülür ve nesilden nesile geçer.  Daynelerin kalelerinin ismi Kayan Yıldız ve armaları beyaz bir kılıç ve Kayan bir yıldız, Şafak kılıcından referans alınmıştır.

Başarılı yetenekleri sayesinde Kral Ormanı Kardeşliği yok edilmiştir. Gülümseyen Şövalye’yi teke tek dövüşte öldürerek kardeşlik tehditini ortadan kaldırmıştır. Jaime lannister’ı bu çarpışmalarda ki başarılarından ötürü şövalye ilan etmiştir.

Fırtına burnu’nda yapılan bir turnuvada Prens Rhaegar Targaryen ile karşılaşmış ve 12 tane mızrak kırmıştır ama yetersiz olmuştur. Harrenhal Turnuvası'nda ise Prens Rhaegar'a bir kez daha yenilmiştir.

 Sör Gerold ve Sör Oswell ile birlikte Ned Stark ve 7 adamına karşı Neşe Kulesi önünde savaşmışlar ve burada cesurca ölmüşlerdir. Tam olarak nasıl öldükleri ise bir muamma.Eddard Stark, Jaime Lannister ve Barristan Selmy onun efsanesini her zaman saygıyla anmıştır. Büyük bir savaşçı olmanın yanı sıra harika kişiliği ile de anılır.

'Kılıç tutmayı ben, Şafak Kılıcı Sör Arthur Dayne’den öğrendim. sol eliyle beşinizi öldürürken sağ eliyle de işeyebilirdi.'
(Jaime Lannister )


'İşte başlıyor' dedi Sabah Kılıcı Sör Arthut Dayne.Şafak'ı kınından çıkardı ve iki eliyle birden tuttu.Süt camı kadar soğuk kılıç, ışıkta can buluyordu.
'Hayır' dedi Ned.Sesi hüzün doluydu.'İşte şimdi bitiyor'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder