6 Ağustos 2015 Perşembe

HOUSE HİGHTOWER


Tyrell Hanesi'nin en güçlü sancaktarlarından biridir. Armaları tepesinde ateş bulunan beyaz taşlı bir kule ve deniz feneridir. Sözleri; “Yolu Aydınlatırız”’dır.Kahramanlar Çağından beri menzilde olan köklü bir ailedir. Hisar’ın kurucusu ve koruyucu olmaları sayesinde İnanç ile Üstatlar'ın yöneticiliğini yaptılar.




Hanenin yürürlükte ki lideri Lord Leyton Hightower'dır nam-ı diğer eski şehirin yaşlı adamı. Leyton on yıldan uzun süredir Yüksekkule’den hiç çıkmamıştır. Dördüncü ve son eşi Rhea Florent’tir. . Lord Tywin oğlu Tyrion Lannister’ı Lord Leyton’un kızlarından biriyle evlendirmek istedi fakat isteği reddedildi.Ardından Lannisport turnuvasında kızı Lynesse Hightower’ı gören Jorah Mormont ona aşık oldu ve evlendi. Ayı Adası ve Jorah’ın zenginliği  Lynesse için yeterli olmadı  ve Jorah’ı terk edip Lys’e gitti.


Hightower’lar Beş Kralın Savaşı’nda anlaşmazlık patlak verdiğinde Tyrell’leri izleyerek Renly Baratheon için savaşa katıldılar . Alerie Hightower kızının Joffrey Baratheon ile olan düğünü ve Tywin Lannister’ın cenazesi için Kralın Şehri'nde bulundu.

Hightower hanesi her zaman ki gibi Greyjoy saldırılarına karşı da tedbirliydi  ya da tedbir alıyorlardı.Yaşlı Lord Leyton’un kızı ile birlikte kulesinde büyü kitaplarını araştırdığı dedikodusu yayılmıştır şehirde.Oğulları;
Baelor Hightower gemiler inşa ediyor,
Gunthor Hightower limanın savunmasını artırıyor,
Garth Greysteel Hightower askerleri eğitiyor,
Humfrey Hightower kız kardeşinin yanına Lys’e yolcluk ediyor gemi kiralamak amacıyla



Hanenin Tanınmış Üyeleri

Gerold Hightower nam-ı diğer Beyaz Boğa. II.Aerys Targaryen döneminde Kral Muhafızı Lord Kumandanı idi.Herşeye rağmen yeminine sadık kaldı ve Neşe Kulesi Felaketi’nde öldü.

Runcel Hightower Gece Nöbeti Lord Kumandanıydı ve piç oğluna Nöbet’i miras bırakmayı deneyerek nerdeyse ikinci bir gece kralı vakasına neden  oldu.

Sör Otto Hightower Kral Eli olarak hizmet etti.

Alicent Hightower  I. Viserys’e üç oğlan ve bir kız evlat verdi.Aegon onun çocuğuydu. Blckfyre Hanesi ile Hightower hanesi arasında akrabalık bağı oluştu bu sayede.

Sör Abelar Hightower Ashford Turnuvası’na katılanlardan biri ve Hightower varisiydi.İlk müsabakasında Prens Valar Targaryen’e meydan okudu ve yenildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder