6 Ağustos 2015 Perşembe

HİGHTOWER SANCAKLARI

Bulwer Hanesi



Menzil de Hightower Hanesine bağlı bir hanedir. Yerleşkesi Blackcrown deniz kıyısında kurulmuş bir kaledir. Şu an ki yöneticisi Leydi Alysanne Bulwer dir.Sör Buford Bulwer Kızıl Çimen Savaşı'nda savaşmıştır. Ayrıca Whitewalls Turnuvası'na da katılmıştır. Sör Uthor Underleaf'e 5 mızrak oyunu sonucu kaybetmiştir.

Cuy Hanesi





Cuy Hanesi, Hightower’lara bağlılık yemini etmiş Yüksekbahçe’nin soylu hanelerinden biridir.Sözleri bilinmemektedir.Armaları ise yarı resmi kaynaklara göre mavi zemin üzerinde 6 sarı çiçektir.Hanenin yürürlükte ki lideri Ayçiçeği Konağı Lordu Branston Cuy’dur. Hane üyelerinden Emmon Cuy Renly Baratheon’un Gökkuşağı Muhafızları biridir ve Sarı olarak bilinir.Robar Royce ve Emmon Cuy Renly’nin ölümünden sonra Loras Tyrell tarafından katledildi..Loras onları Renly’i yeteri kadar iyi korumamak ile suçlamıştı.Loras’ın aşk için yaptığı şeyler…Hanenin ana yerleşkesi Ayçiçeği Kalesi, Eski Şehir'in güney sınırı boyunca uzanan Cuy adında ki bir alandadır.

Beesbury Hanesi



Honeyholt'un Beesbury hanesi Menzil'in soylu hanelerinden biridir.Ana yerleşkeleri Honeyholt Honeywine ‘nin karşısındadır. Honeywine Eski Şehir’e ve Fısıldayan Ses’e karşı akan bir nehirdir.Sözleri Yarı resmi kaynaklara göre iğnemize dikkat edin ya da iğnemizden sakınındır.Armalarıysa siyah ve sarı şeritli zemin üzerinde üç tane arı kovanıdır. Bazı hane üyeleri;

Sör Humfrey Beesbury hanenin ünlü üyelerindendir.Ashford Turnuvası sırasında Sör Humfrey Hardyng ile karşılaşmış ve bu olaya 'Humfreylerin Savaşı' adı verilmiştir. Ardından evlilik yoluyla  Humfrey Hardyng ile kayınbirader olmuş ve  Dunk adına Yedi'nin Yargılaması'nda yer almıştır.Gölge Vadi'den Donnel tarafından öldürüldü.
Jaime ve Brienne yolculukları esnasında Bertram Bessbury ile karşılaşıp ve Kızıl Düğün’ü öğrendiler.Yine hane üyelerinden Kör Ben Prens Doran'ın evlilik için Arianne'ye önerdiği adaylardan birisi oldu.

Mullendore Hanesi



Mullendore'lar Hightower'ların sancaktarlarıdır. Mark Mullendore ilk olarak Renly Baretheon'u desteklemiştir. Renly'nin ölümünden sonra Stannis'in tarafına geçmiş , Karasu Savaşından sonra Kral Joffrey'e bağlılık yemini etmiştir.Bana göre sözleri nerde güç orda biz olmalıymış. Ana yerleşkeleri, Yukarı Topraklar’dır.Armaları beyaz zemin üzerine siyah-turuncu kelebeklerdir. Mark Mullendore siyah-beyaz maymun bir maymun beslerdi.Renly'nin kampında popüler bir isim olmasını sağladı bu maymun.Maymununu kendi tabağından beslerdi.Karasu Savaşı’n da bir kolunu ve maymununu kaybedip esir alındı. Sör Barristan Selmy, Eski Şehir'de düzenlenen bir turnuvada Karakalkan denen gizemli bir şovalye ile karşılaşmıştı.Miğferini düşürmeyi başardığında gizemli şovalyenin kimliği açığa çıktı Yukarı Topraklar'ın P*çi.

Costayne Hanesi




Armalarında dörde bölünmüş alanda birbirine çapraz siyah zemin üzerinde gümüş kadeh ve altın rengi zemin üzerinde siyah gül vardır.Sözleri bilinmemektedir.Yürürlükte ki hane reisi Tommen Costayne’dir.Aemon Costayne ünlü bir şarkıcıydı, Cofrinin düğünün de şarkı söyleyecek 7 şarkıcıdan biri oydu ama Cofri suikastinden ötürü şarkısını söyleyemedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder