7 Ağustos 2015 Cuma

BLACKWOOD-BRACKEN OLAYLARI




İKİ HANE ARASINDA Kİ ÇEKİŞMELER

Kahramanlar Çağı

Blackwood'lar Nehir’de ki komşuları Bracken'ler ile aralarında ki olaylar bu çağlarda başladı. Blackwood'lara göre Bracken'ler basit seyislerdi ve kendileri krallardı. Bracken’lere göreyse Blackwood’lar taçlarını çalan hırsızlardı.Taç kavgası olarak başladı her şey ve zamanla asla bitmeyecek bir kan davasına dönüştü.

Andal İşgali

Blackwood'lar ve Bracken'ler Acı Nehir Savaşı’nda müttefik olurlar ve yenilgiye uğratılırlar. Bracken Hanesi Yedi İnancı'nı destekler, Blackwood'lar ise Eski Tanrılar'a olan inancını devam ettirdi ve çıkar kavgası dini bir meseleye dönüşmeye başladı. Blackwood'lar.Bracken'ler Raventree Hall’de ki yürek ağacını zehirledier elbette sadece bir iddia bu.Göğüsler, Muharebe Vadisi ve Siyahtoka Köyü tartışmalı arazileri arasındadır. Bracken'ler ve Blackwood'lar arasında çok kez evlilikle mühürlenmiş barışlar olmuştur ancak her defasında düşmanlık ortaya çıkmıştır. Bracken'lerin piç oğulları Benedict Nehir sonradan Kral Benedict Justman oldu, Justman Hanesi'ni kurdu ve yaklaşık üç yüz yıl Nehir Toprakları'nı yönetti. Kral Bernarr II Justman'ın ölümünden sonra Nehir Toprakları'nda düzenin bozulduğu yüzyılda küçük krallar arasında Blackwood'larda vardı.

Fırtına Kralı Arlan III Durrandon'un desteğiyle Lord Roderick Blackwood Nehir ve Tepelerin Kralı Humfrey I Teague'ye karşı ayaklandı. Roderick Altı Kralın Savaşı'nda öldürüldü ve Arlan'ın Nehir Toprakları'nda ki girişimi engellendi. Sonradan nehir lordları Roderick'in kızı Shiera Blackwood tarafından yönetilmeyi reddettiler ve Nehir Toprakları Arlan'ın Fırtına Krallığı'na eklendi.

Demir Adaların Kralı Hoare Hanesi üç yüz yıl sonra Nehir Toprakları'nı işgal ettiğinde Leydi Agnes Blackwood Nehirlilerin direncini arttırdı ve birliği sağlamaya çalıştı. Lothar Bracken Agnes’in ordusunu destekleyerek ihanete etti .Umduğu şey Fırtına Kralı’nın Demir Adalar Kralı’nı yenilgiye uğratmasıydı.Daha sonra kendisi Trident Kralı olacaktı.Lothar Kral Harwyn Hoare tarafından öldürülür ve hayalleri onunla birlikte yok olur. Demir Adamlar sonradan Fırtına Kralı Arrec Durrendon'dan Nehir Toprakları'nı alır.

Targaryen Dönemi

Blackwood'lar Fetih Savaşı sırasında Fatih Aegon'u destekledi ve Harwyn'in torunu Kara Harren'e isyan ettiler. Blackwood'lar ve Bracken'ler isyan öncesinde kendi aralarında on yıl savaşmış ve zayıf düşmüşlerdi ve Aegon Nehirova'dan Lord Edmyn Tully'i Üç Dişli Mızrak Azam Lordu ilan eder.

Kaba ve Bracken Vahşisi gibi ünvanlarla anılan Otto Bracken Kral'ın Şehri'ndeki bir turnuvada Lord Quentyn Blackwood'u öldürerek düşmanlığı yeniden uyandırır. Bennifer, Robert, Roland ve Roger Blackwood Ashford Turnuvası'na katılırlar.Otto ve bazı Blackwood’lar da katılır turnuvaya. Sör Steffon Fossoway Yedi Yargısı'nda Bracken ve Blackwood'ları Dunk için savaşmaya ikna etmeye çalışır ancak onların aynı tarafta mücadele edemeyeceğini anlar. Lord Bracken'in ölmesine yakın zamanda Septon Sefton Otto'nun varis olduğunu açıklar bunun üzerine Blackwood'lar bunu kabul etmez ve savaş çıkacağını söylerler. Sonradan Kral Eli olacak olan Kanlıkuzgun  Blackwood piçiydi ve bu konuya dahil olmadı. Kanlıkuzgun İkinci Blackfyre İsyanı'nı bastırmak üzere Beyaz Duvarlar'ın üzerine yürüdüğü zaman destek veren nehir lordlarının arasında Lord Blackwood'da vardı. Sör Eustace Osgrey hanesinin geçmişte önemli hanelerin üyeleriyle evlendiğini belirterek Osgrey'lerden birinin Blackwood'lardan biriyle evlendiğini söyleyerek övünür. Kral Aegon V Targaryen'in kraliçesi Kara Betha Blackwood'du.

Değersiz Aegon'un metresi Barba Bracken'in göğüsleri çok büyüktür. Bu nedenle Bracken ve Blackwoodların ortasında kalan ikiz tepelere Barba’nın Göğüsleri adını verilmiştir. Daha sonra Raventree Hall’i geçip Mylessa "Missy" Blackwoodéu metres edinmiştir ve tahta göğüslü Missy'ye Barba'nın Göğüslerini vermiştir. Bu çekişme bu iki metresten doğan p*çlere de yansımıştır. Daemon Blackfyre ayaklandığı zaman Barba'dan doğan piç Aegor (Acıçelik) Blackfyre destekçisi olurken Missy''den doğan Brynden (Kankuzgun) Targaryen hanesini desteklemiştir.İkisi de Shiera Seastar’a aşıktı.

YAKIN TARİH

Lord Blackwood ve Lord Bracken, Lord Hoster Tully'nin genç kızı Lysa Tully'le evlenmek için Nehirova'ya gelirler. Hoster Lord Bracken'in kızını kardeşi Brynden ile evlendirmeyi ister.Lysa ise Jon Arryn ile evlendirilir.


Taht Oyunları

Sör Jaime Lannister Nehirli lordları Altın Diş’te yenilgiye uğrattıktan sonra Edmure Tully'i yakalar, kurtulanları Lord Tytos Blackwood Nehirova'ya götürür. Kuşatma sırasında kaleyi savunmak ise ona düşer. Kendi kalesiyse  teslim olur. Kral Joffrey'e sadakat yemini etmezse  isyancı lordlar arasında sayılacağı haberi gönderilir. Kamplar Savaşı’nda Lord Tytos kaleden çıkıp Edmure ve  diğer esirleri kurtarır.

Sör Gregor Clegane Bracken'lerin arazilerini yağmalar, ekinlerini yakar, halkı katleder ve Taş Çit'e saldırır.  Jonos Bracken'e Kral Joffrey'e sadakat yemini etmezse isyancı lordlar arasında olacağı haberi gönderilir.

Nehirova'daki savaş konseyinde Jonos Bracken Renly’e sadakat yemini edilmesi gerektiğini söyler ama bu Lord Tytos Blackwood'un önerisine zıtlık için ortaya atılan bir fikirden ileri gidemez. Büyük Jon Umber Robb Stark'ı Kuzey Kralı olarak ünvanlandırdığında Tytos ve Jonos’da Kuzey Kralı’nı tanır.

Kralların Çarpışması

Tytos Blackwood topraklarını Lannister kuvvetlerine karşı müdafaa emeyi başarır ama Blackwood Vadisi bu çarpışmalarda mahvolur.Aynı şekilde  Jonos’a  Taş Çit'te tekrar egemenlik kurar ama bu uğurda yeğeni Henry’i kaybeder.

Kılıçların Fırtınası
Tytos Blackwood ve Jonos Bracken  Hoster Tully'nin içinde olduğu tekneyi itenlerdendi. Tytos'un ikinci büyük oğlu Lucas Blackwood Kızıl Düğün'de Sör Hosteen Frey tarafından öldürüldü. Jonos Bracken teslim olur ve affedilir. Ardından isyancı Blackwood'lara saldırırlar. Jonos Bracken Raventree Hall’i kuşatır.

Kargaların Ziyafeti
Blackwood Hanesi'nin armasını taşıyan ölü askerler Sessiz Ada'nın kıyılarına vurur ve bir iddiaya göre ezeli düşmanları ile aynı yere gömülürler.

Ejderhaların Dansı
Nehirova'nın teslim olmasıyla Kuzgunağaç Kalesi Stark'lara sadakati devam eden son kale olmuş oluyordu. Jaime Lannister Nehirova’da ki başarısından sonra Jonos Bracken’e desteğe gider. Raventree Hall teslim olur ve Hoster Blackwood rehin alınır. Ayrıca savaş tazminatı için Dul Suyu'nun doğu kıyısı ve ırmaktaki bütün adalar, Kırıkmısır Değirmeni, Lord Değirmeni, Çamurlu Kale harabesi, Vecit, Muharebe Vadisi, Eski Demirhane, Kopça Köyleri, Karakopça, Kurgunlar, Kil Havuzu, Çamur Makber, Arı Ormanı, Lorgen Ormanı, Yeşil Tepe, Barba'nın Göğüsleri ve  Balağacı topraklarını Lord Jonos savaş tazminatı olarak istemektedir. Ancak Lord Tytos Ahşap Çit, Yay Bayırı, Kopça Köyleri, Lord Değirmeni ve Balağacı'nı vermeye razı olur.Jonos Bracken Jaime’nin emriyle Vekil/Dul Kraliçe Cersei Lannister’in yanına eşlikçi diye yollar kızlarından birini.

Jaime kendince Tytos Blackwood ile Jonos Bracken'i kıyaslar ve
‘’Bazıları, Lord Blackwood'un daha onurlu olduğunu söyleyebilir.’’ sonucunu çıkarır…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder