18 Ağustos 2015 Salı

MOAT CAİLİN

Boğaz olarak bilinen bölgenin kuzeyinde yer alır. Bundan nerdeyse 10.000 yıl önce İlk İnsanlar tarafından kurulmuştur bu yapı.Moat Cailin binlerce yıl boyunca güneyli ordular ile Kuzey arasında durdu. İşgalci  bir güç ya Moat'ı aşmalıdır ya da bataklıkta ki gizli yolları kullanmalıdır. Bunun içinde Reed Hanesi'nin sadakatini kazanmalıdır. Reed Hanesi  binlerce yıldır  koşulsuz bir şekilde sadık kaldıklar Stark Hanesi'ne. Gizli yollar hiçbir haritada geçmez ve kimse tarafından bilinmez. Sadece bölge halkı Crannoglular bu yolları bilir. Yani bataklıkların kullanılması pek olası bir seçenek değil.

İlk kurulduğunda 20 kuleye sahipken zamanla bakımsızlıktan harap olmuş ve kule sayısı üçe düşmüştür.Günümüzde çoğu yeri harabe olsa da aşılmaz olduğu gerçeği değişmemiştir.  3 kule güneyden gelen saldırıları durdurmak için hala yeterli ama kuzeyden gelirse saldırı Moat muhtemelen düşer.Moat'a bu derece büyük bir stratejik avantaj kazandıran konumu efsanelere göre şöyle meydana gelmiştir;

İlk İnsanları durdurmak isteyen çocuklar Çocukların Kule'sinde büyüler yaptılar. Amaçları kuzey ile güneyi birbirinden ayırmaktı tıpkı Dorne Kolu'nu sular altında bıraktıkları gibi. Ancak Andallar çok kalabalıktı ve Çocukların büyü gücü yetersizdi. Boğaz bölgesinin sadece çukur yerleri su ile doldu ve bataklıklar oluştu. Daha sonralar Anlaşma'nın imzalanmasında büyük etkisi oldu bunun.

Hala ayakta olan 3 kule;

Çocuklar’ın Kulesi: uzun ve incedir. Tepsindeki mazgalların yarısı kalmıştır. Efsaneler Ormanın Çocukları’nın suların çekicini Boğaz’a indirmeleri için tanrılarını buraya çağırdıklarını söyler.
Kapı Kulesi: hal düz durabilen tek kuledir. Etrafındaki bazı duvarlar hala ayaktadır.
Sarhoş’un Kulesi: ismini bulunduğu eğik durumdan alır. Bir zamanlar ayakta olan güney ve batı duvarlarının birleştiği yerde bulunur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder