12 Ağustos 2015 Çarşamba

DAENERYS TARGARYEN Yunkai Olayları

Yunkai Savaşı ve Daario Faktörü

Fırtına Kargaları, Essos’da kurulmuş bir paralı asker grubudur. Sancaklarında çaprazlamasına yerleştirilmiş iki adet yıldırım ve aralarında dört adet karga bulunurdu.Mazisi yaklaşık bir asırdır.




Fırtına Kargaları Daenerys tehditine karşı Yunkai’de ki Efendiler tarafından kiralanmıştır.  Olası bir savaşta sağ kanatta yer almaları planlanmıştır.Birliğin sayısı 500 idi. Fırtına Kargaları'nın kumandanları Prendahl Na Ghez, Kel Sallor ve Daario Naharsi barış görüşmeleri yapmak üzere Daenerys ‘in yanına gitmişlerdi. Daenerys kumandanlara  kendi tarafına geçmeleri için altın ve yağma gibi tekliflerde bulunmuştur ama Prendahl tarafından bu teklifi geri çevirmiştir. Fırtına Kargaları'ndaki özgür insanlardan oluşan bir topluluktu bu yüzden  Yunkai ile olan anlaşmayı bozulup bozulmaması üzerine tartışmak için bir araya toplandılar. Kampta tartışmalar sürerken Daario Naharis diğer kumandanlar olan Prendahl ve Sallor'u öldürmüş ve  Daenerys Targaryen'ın tarafına geçmiştir.

Ardından sol kanatta yer almak için tutulmuş paralı asker grubu olan İkinci Oğullar’a saldırdılar. Savaşmak için çok sarhoş olan İkinci Oğullar teslim oldu ve şehir 3 gün içerisinde düştü. Bu savaştan sonra Dany ‘Myhsa’ olarak çağrılmaya başlanmış ve son köle şehri olan Meereen’e doğru yola çıkmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder