12 Ağustos 2015 Çarşamba

DAENARYS TARGARYEN Astapor Olayları

 Astapor, Köle Körfezi’nde bulunan bir şehirdir. Lekesiz adıyla bilinen askerler yetiştirmeleriyle meşhurdur. Armaları harpiyadır. (Harpia bir kadın gövdesinden, kollarının olması gereken yerde yarasa kanatlarından, kartal bacaklarından ve bir akrebin kuyruğundan oluşur. Pençelerinde kelepçeleri açık şekilde bulunan bir zincir asılıdır).  Daenarys  gelinceye kadar şehir İyi Ustalar tarafından yönetiliyordu.




Daenerys şehre gelir ve Lekesiz savaşçıları için bir anlaşma sağlamaya çalışır. Asla tutulmayacak bir söz olarak bir ejderhasını sunar. Anlaşma sağlanır ve şehirde ki tüm lekesizleri alıp şehri savunmasız bırakır. Ardından savunmasız şehri yağmalayıp köleleri özgürleştirir. İyi Ustalar’dan pek çok kişi katledilir. Şehri biri şifacı biri bilgin ve biri rahip olan 3 kişinin yönetimine bırakıp gider. Daha sonraları Cleon adında ki bir kasap tarafından görevinden alınır bu üçlü. Üçlü idam edildikten sonra Cleon kral ünvanı ile ünvanlandırır kendini. Soylu oğlanları yakalayıp yeni lekesizler eğitmeye başlarlar.


Yunkai tarafından Astapor saldırıya uğradığında Lord Ghael durumu Daenerys’e haber verir ve yardım ister.Daenerys özgür bir şehir kendisini savunmalıdır diyip redder yardım çağrısını.Cleon hasmı  II. Cleon tarafından öldürülür ve daha sonra o da ölür.II. Cleon’un metresi ile katili arasında sivil savaş çıkar.Yunkai’nin Astapor Kuşatması sırasında Astapor’un Yeşil Rahibesi’nin Yunkai’nin teslim olacağı görüşünü ortaya atar. Cleon’un cesedi topraktan çıkarılır ve zırh giydirilir.Ceset ata bağlanarak eskisine göre daha kalitesiz yeni nesil Lekesizlere önderlik eder. Yunkai ordusuna yapılan saldırıda herkes ölür. Şehirde hastalık yayılınca halk kaçmak için kapıları açar ve Yunkai ordusu nihayetinde şehre girer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder