13 Ağustos 2015 Perşembe

RENLY BARATHEON

Renly Baratheon Fırtına Burnu lordu, Kral Robert'ın en küçük kardeşi. Küçük Konsey'de 'Master of Laws' olarak bulundu.Serinin televizyona uyarlamasında Gethin Anthony tarafından canlandırıldı.Kitapta ki tasvir ile uzaktan yakından alakası yoktu ama Anthony'nin oyunculuğu sayesinde aklıma Renly olarak kazındı.



Yakışıklı ve karizmatik, kolayca arkadaş kazanan birisi.Turnuvalara katılmaktan haz alan ama yemeye içmeye Robert kadar hayran olmayan biri. 21 yaşında geniş omuzlu uzun sempatik  fit adam.

Stannis Fırtına Burnu'nu bir yıl boyunca elinde tuttuktan sonra Robert Stannis'i yok sayde ve Renly'e verdi yönetimi.Robert İsyanı sırasında yaver bile olamayacak kadar küçük bir çocuk olan Renly'e 1 yıl sonra Fırtına Topraklarının verilmesi trajik bir olaydır.Renly yanına kahya olarak Loras Tyrell'i almış ve zamanla 'yakınlaşmıştır'.Kral topraklarında olduğu süre zarfında  Courtney Penrose’u kale kumandanı olarak bırakmıştır.

Ned Stark için düzenlenen turnuvada Sandor Clegane tarafından attan düşürülmüştür.Robert'ın yaralı olarak döndüğü ava o da katılmıştır. Ned Stark'a Stannis ve Cersei'yi manipüle edip tahtı ele geçirmeyi teklif etmiş fakat reddilmiştir.Loras ile birlikte şehirden kaçmıştır.Fırtına Burnu'na bağlı sancaktarların ve Yüksek Bahçe'nin gücü ile desteğini arkasına alıp kendini kral ilan etmiştir. Margeary Tyrell ile evlenip onu kraliçesi yapmıştır. 5 Kralın içerisinde ki en büyük orduya sahip kişi olmuştur böylece. Adına gökkuşağı Muhafızları denen yeni bir kral muhafızı grubu kurmuştur.Bu grubun liderliğini Loras üstlenmiştir.Eşcinselliğe vurgu yaptığı için bu grup dizide gösterilmemiştir.

Kral'ın Şehri'nin yiyecek kaynaklarını kesmiş ve destek toplamaya devam etmiştir. O işleri ağırdan alırken Lannister-Stark savaşı tüm şiddetiyle devam edip iki tarafı da zayıflatmıştır. Stannis Fırtına Burnu'nu kuşatınca geri dönüp kalesini almaya çalışmak zorunda kalmıştır.Şafakta Baratheon kardeşler birbiri ile savaşıcakken Melisandre x faktörü olarak devreye girmiş  ve Renly'i büyü ile katlemiştir.Shadow of Stanis...

Stannis'in onun hakkında kullandığı bir zamanlar olduğu çocuk büyüyüp dönüştüğü adam değil şeklinde ki ifadesi beni çok etkilemiştir. Abisinin hakkı olan Fırtına Burnu'nu aldığı gibi  Demir Tahtı'da gasp etmek istedi.Nihayetinde Renly öldüğünde Balon Greyjoy henüz taç takmamıştı bile. 5 Kral'ın Savaşı başlamadan len kral oldu kendisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder