13 Ağustos 2015 Perşembe

SÖR WAYMAR ROYCE

Serinin TV uyarlamasında gördüğümüz  ilk yüz Rob Ostlere'ye aitti.Dizi de Sör Waymar Royce'u canlandırdı. Waymar Yohn Royce'un üçüncü ve en küçğk oğludur. Küçük çocuk olduğu için kendisine mirastan büyük bir pay şansı yoktu. O da gece nöbetçilerine katıldı. Sur'a giderken abası ona refakat etmişti. Kışyarı'nda konakladılar ve orda Sansa Stark Waymar'a aşık oldu.Gri gözlü yakışıklı ve giyinmeye özen gösteren bir adamdı.


Waymar babasının soylu biri olmasından ötürü yanında 40 yıllık ve 15-20 yıllık iki nöbetçi olmasına rağmen  Lord Kumandan gönderdiği keşif ekibinin komutasını  ona vermiştir. Elbette şovalye olmasının da bunda etkisi vardır. Bu keşif ekibi binlerce yıldır görülmemiş bir türün saldırısına upradı. Dehşete düşen Gared kaçtı Ned Stark tarafından bir kaçak olarak idam edildi.Mormont Gared'in kaçak oldupuna inanmıyordu ama Ned Stark adamın başını yollamıştı Sur'a. Will ise öldürüldü. Waymar 18 yaşında genç ve vakur biriydi ne yazık ki bu  saldırıda düştü ve ayağa mavi gözlerle kalktı. Benjen Stark onu aramak için gönderildiği yolculuktan asla dönmedi.

Waymar karşılaştıkları karşısında dehşete düşmeliydi, korkmalı hatta kaçmaya çalışmalıydı.  Başka biri olsa kaçardı ama o kaçmadı.Binlerce yıldır görülmemiş yaratıklara dönüp şöyle seslendi;

''Dance with me then''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder