14 Ağustos 2015 Cuma

NORVOS

Norvos, Dokuz Özgür Şehirden biridir.

Pentos ve Qohor’un arasında kurulmuştur.Norvos Tepeleri ile Büyük Rhoyne Nehrinin kollarından biri olan Noyne’nin arasında bulunur. Doğu ve batıda eski Valyria yolları ile güneybatıda Ghoyan Drohe’nin Harabelerine ve güneydoğuda Qohor’a giden karavan ve yolculara bir geçit görevi görüp, tüccar ve seyyahların geçiş noktası haline gelmiştir.Etrafı küçük köy ve çiftliklerle çevrilidir ve şehri besler.Ilık bir iklime sahiptir.


 ‘Alçak Şehir’ ve ‘Yüksek Şehir’ olarak  ikiye ayrılmıştır şehir.Biri yüksek bir tepede bulunur ve diğeri bir nehrin tabanında.Şehirde üç büyük çan bulunmaktadır.Noom derin bir sese Narrah kuvvetli bir sese ve Nyel yüksek tınıda bir ses sahiptir.

Norvos ‘’Sakallı Rahipler’’ denilen bir askeri gruba ev sahipliği yapar. Göğüslerine balta şekilli bir işaret taşıyon bu rahipler diğer özgür şehirlerde olduğu gibi istenmeyen gençleri alıp eğitirler.Silah seçimleri ilginçtir; uzun baltalar.

Yüksek Yargış ve Din Koruyucuları  Meclisi tarafından yönetilir şehir.Efendiler Konseyi denir bu gruba.Dothrakilere düzenli olarak haraç verirler.

Norvoshi erkekleri uzun bıyıklara sahiptirler ve onları boyar ve fırçalarlar.. Ünlü tekstil ürünlerine sahiptirler.Bu alanda usta denebilir onlar için. Yaptıkları kilimler dünya çapında ünlüdür. Ayrıca her yıl Günahkarın Adımları denen yerde ayı dansı gösterileri yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder