14 Ağustos 2015 Cuma

BRAAVOS

Özgür şehirler arasında ki en büyük ve en güçlü olanıdır. Dar Deniz ile Titreyen Deniz’in birleştiği  yerde bir lagünün içinde kurulmuştur. Braavos’un yöneticisi Deniz lordu olarak bilinir. Tüm Deniz lordları’nın heykelleri ana kanala dizilir.  Braavos’un gücü ve zenginliği denizden gelmektedir.

 Diğer özgür şehirlerden farklı olarak Braavos hiçbir zaman Valyria‘nın kölesi olmadı.Aegon’un Westeros’a gelişinden 500 sene önce Valyria'dan kaçan köleler tarafından kuruldu. Bu insanlar, Ay şarkıcıları liderliğinde Valyria'dan kaçarken Braavos’un şu an kurulu olduğu lagünü buldular. Şehir kurulduktan sonra Valyria Kıyametine kadar Gizli Şehir olarak bilindi ve dünyanın geri kalanına kapalı kaldı. Kuruluşundan 400 yıl sonra Valyria tehditi ortadan kalktığında varlığı açıklandı. Bu şehir Valyria’nın piç oğlu olarak adlandırılır. Diğer şehirler oğul iken Braavos piç oğuldur.

Yüzsüz Adamlar’ın önerisiyle şehirde kölelik yasaklanmıştır.. 

Şehir birbirine taş köprülerle bağlı yüz adadan ve bunların arasındaki kanallardan oluşur. Braavos şehri taş işçiliğinin ve granit anıtlarının şehridir.

Anakara çoğunlukla bataklıktır. Şehrin denize bakan tarafları devasa ve yüksek adalar tarafından sarılmıştır. Bu adalar şehir etrafında bir yarım çember oluşturmuştur. Şehri çevreleyen adalardaki ağaçlar limanı rüzgardan da koruduğu için kesilmesi yasaktır. Şehre okyanus gemilerinin girebileceği derinlikte ve uygunlukta sadece bir kanaldan ulaşılabilir. Bu kanal Braavos Titanı denilen dev bir heykel tarafından korunur. Bu heykel; şehrin simgesi, deniz feneri ve savunma noktası olarak görev yapar. Efsaneye göre şehre saldırı olduğunda Titan düşman orduları ile savaşır. Titan’ın hemen arkasında Arsenal denilen, hisar ve devasa gemi tersanesi bulunur. Gerçek şehir bunların ötesinde yüzlerce kubbe, kule, köprü, gri, altın ve kızıl renklerde evlerden oluşan bir yerleşimdir.

Şehrin iki ana limanı vardır. Kuzeydeki Mor Liman sadece yerliler tarafından kullanılır  batıdaki Ragman’ın Limanıysa yabancı gemiler tarafından kullanılır. Chequy Rihtiminda tüm gemiler Deniz lordu’nun gümrük memurları tarafından incelenir. Bunlardan başka şehirlerin her yanında yayılmış küçük rıhtımlar vardır.

Batık şehir bölgesi, sadece kubbe ve kuleleri gözüken bir yerdir.Su altına batmış bir yerdir. Batık şehrin arkasında çok sayıda rıhtım vardır. Burada ki Ay Havuzu denilen yerde Braavoslular düello yaparlar.

Braavos’ta tüm tanrılar onurlandırılır, tapınakların çoğu şehrin merkezinde Tanrılar Adası adı verilen bir adada bulunur. Bu tapınaklar arasında Çok Yüzlü Tanrı, R’hllor, Yediler Tapınağı ve her yeni köprüyü alışında yeniden inşa edilen Suların Babası Tapınağı vardır. Bunlardan başka, takipçisi kalmamış tanrıların onuruna Kutsal Sığınak adıyla bir tapınak inşa edilmiştir.

Braavos gemilerinin gövdesi mor renge boyanır ve ticaret gemileri birçok uzak diyara yelken açarak şehre ticaret ve zenginlik getirir. Braavos’ta birçok banker vardır ve Braavos Demir Bankası yabancı  topluluklara da kredi verir. Demir bankası Yedi Krallık’a da kredi vermektedir.

Arya’ya öğretilen Su Dansı kılıç dövüşü tekniği Braavos kültürüne özgü bir şeydir. Bu stil eskrime benzer ve ince kılıçlar kullanılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder