5 Ağustos 2015 Çarşamba

İKİNCİ OĞULLAR

İkinci Oğullar


 Özgür Şehirlerde kurulmuş paralı asker grubudur.  Sancakları kırılmış kılıçtır.Birliğe hizmet eden herkes bir kitapta kayıt altına alınır. İsmi, ne zaman birliğe katıldığı, nerede savaştığı ve ölüm sebebi yazılır bu kitapta. Bu kitap demir menteşeli ve deri kaplıdır.Şovalyeler soylu lordlar ikinci oğulların içinde  kendi birliğine sahip olabilirdi. Bu yüzden kitabın içinde çok ünlü isimler de yer alır. Aegor Rivers, Roderik Stark, Oberyn Martell gibi...


Birliğin  geleneği gereği kırmızı mürekkep ile kitaba yazılar yazılır.. Bir zamanlar birliğe katılan insanlar kendi kanlarıyla isimlerini yazarlardı ama zamanla ortadan kalktı. Şu an için birlik 500 civarı üyeye sahiptir.  
Westeros’ta bile kötü ünü bilinen Mero’nun emri altında tüm itibarlarını kaybettiler. Zamanla Mero yüzünden kimse ile anlaşma yapamaz hale geldiler.

Dany ve İkinci Oğullar
İkinci Oğullar, Daenerys Targaryen tehdidine karşı  Yunkai tarafından kiralandı. Titan’ın piçi olarak bilinen Mero tarafından yönetilmekte birlik o sıralar.Benim anlamadığım böyle bir adam nasıl ikinci oğulların başına geçti.Mero barış görüşmesi yapmak için Daenerys’le buluşmaya ve onunla bir vagon şarap karşılığında tarafını değiştireceği ya da savaşı bırakacağını teklif etmeyi düşünmektedir. O gece  adamları ile içip sarhoş olur. Bu sırada Dany ordusunu saldırıya geçirir. Mero kaçmayı başarır.Esmer Ben Plumm yeni kumandan olarak başa geçer. Daha sonra Daenerys Targaryen’ın ordusuna katılırlar.
Daenerys Meereen’in Yunkai tarafından işgaline önlem almak için oğulları güneye gönderir daha sonra ki olaylarda.  Esmer Ben Plumm Daenerys ‘in ejderhaları kontrol etmeyi beceremediğini ve Yunkai’ye karşı kullanamadığını öğrenince birliğini Yunkai’ye gönderir.İkinci oğullar savaş alanından çok yatakta himet etmiştir Dany'e...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder