3 Ağustos 2015 Pazartesi

STANNİS VE KRALİYET DONANMASI

Kraliyet Donanması



Küçük Konseyde bulunan "Gemilerin Üstadı"(Master Of Ships) kraliyet donanmasının amirali olarak hizmet vermektedir. Robert Baratheon'un Targaryenleri devirmesinden yalaşık 6 yıl sonra Gemi Üstadı yani amirallik rütbesine Stannis Baratheon getirildi.

Stannis Robert'ın 17 yıllık saltanatı boyunca donanmaya komuta etmiştir. Stannis'in donanmaya hizmeti Robertin krallığının altıncı yılında Balon Greyjoy'un isyan edip ana karayı yağmalamaya başlaması sırasında parlamıştır.Bu tehdite cevap olarak Kraliyet donanması Westeros'un batı kıyısından hareket etti.

Stannis demir donanmanın kilit noktasını keşfetmişti: onlara süpriz yaptığı zaman demir donanmanın her bir kaptanı kendi kişisel zaferi kendi adı için savaşacak.Böylece basit taktiklere sığınmaktan ileri gidemeyecekler. Bunun fark edilmesi demirdoğumluları öngörülebilir ve kolay bir yem yaptı.Güzel Ada savaşında ustaca bir tuzakla onlara sokuldu ve demir donanmayı batırdı.Bu olay Stannis'e Kraliyet donanmasının bir çok kaptanının uzun süreli sadakatini kazandırdı.

Beş Kralın Savaşı patlak verdiğinde Stannis 17 sene Gemilerin Üstadı(amirallik) görevi yaptığından ve Greyjoy isyanında donanmaya komuta edip zafer kazandığından ötürü Stannis krallığını ilan ettiğinde Kraliyet donanmasının büyük bir kısmı onun tarafına geçmiştir.Sadece Lannister destekli Kral Topraklarında konuşlandırılmış olan bir kaç gemi Kral Joffreye sadık kalmıştır.Bu kraliyet filolarının hemen hemen hepsi Karasu Savaşı'nda Tyrion Lannister'in kurduğu tuzak neticesinde yakılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder