15 Ağustos 2015 Cumartesi

JORY CASSEL

Martyn Cassel Neşe Kulesi Felaketi’nde Ned Stark’ın yanında savaşırken ölen isimlerdendi. 4 oğlu vardı.Onlardan biri de Jory idi. Ailesinin geri kalanı gibi Stark Hanesi’ne sadık biriyi. Ned Stark’ın muhafızlarının kumandanlığını yapıyordu. Sekiz yılı aşkın süre hizmet etmişti. Hatta Cately Tully ile Ned Stark evlendiğinde Cat’in üstünü yırtan Jorry idi. Yanlışlıkla kıyafete basmıştı.


Ölü bir ulukurt ile beş yavrusu bulunduğunda bunu bir işaret olduğunu söylemişti. Her bir Stark çocuğu için bir kurt.

Arya’nın ulu kurdu Nymeria Joff’a saldırdıktan sonra Arya’yı bulan Jory olmuştu. Nymeria’nın saklanmasında Arya’ya yardım etmişti.

Eddard Stark'a Robert'ın piçlerini araştırırken eşlik etmiştir ve geri dönüş yolunda Jamie Lannister'ın emri katledilmiştir. Tyrion’un kaçırılmasına misilleme olsun diye düzenlenmiş bir saldırıydı bu. Ned Stark’ın ayağı kırılmıştı saldırıda.

 ‘’…Jory aniden aralarında tekrar belirdi.Kılıcından kırmızı bir sel akıyordu. ‘’Hayır!’’ diye bağırdı Ned bütün gücüyle ‘Jory çekil’ diye bağırdı.
Ned’in atı altından kaydı ve çamurun içine yığıldı.Kör edici bir acı ve ağzında lan tadı hissetti Ned.

Jory’nin atının bacaklarını kesip Jory’i atından indirdiler. Bütün askerler Jory’nin üstüne kapandı ve kılıçlar inip kalkmaya başladı.


Serçeparmak ve şehir muhafızları geldiğinde Ned’i Jory’nin ölü bedenine sarılmış halde buldular.’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder