7 Ağustos 2015 Cuma

GULLTOWN(MARTI KASABASI)



Eyrie'nın güneydoğusunda Yengeçler Körfezi'nin başlangıcına yakın bir konumdadır Doğu Muhafızının muhafızı olduğu bölgenin tam sınırını belirtir . Grafton hanesinin ana yerleşkesidir.


Westeros'un önemli bir liman kentidir. Kral Toprakları'na ve Bravoos'tan çok sayıda gemiler gelir ve tekrar gider buraya. Stratejik konumu, Dar Deniz'in ötesinden gelen egzotik mallar için bir çok ticaret yapılmasını sağlamaktadır.

Vadi'deki en büyük şehir olmasına rağmen Kralın Şehri'den ve Eskişehir'den kat kat daha küçüktür. Westeros’ta ki en büyük 4. şehirdir
 Stratejik konumu sayesinde, ticaretten hiç uzak kalmaz ve egzotik mallar taşıyarak Dar Deniz'de yol alan gemiler, kışın dağ geçitleri kapalı bile olsa vadiyi tedarik eder.Bu ticaret sayesinde kışın dağ yolları kapalı olsa da Vadi tedarik edilir.

Westeros'un Aegon tarafından fethi sırasında, Gulltown Savaşı yaşandı.Vadi'nin boyun eğişini geciktirecek kısmi bir beraberlikle sonuçlandı.Arryn donanması Targaryen donanmasını yenip amiralleri Daemon Velarryon’u öldürmeyi başardı.Ardından Visenya ejderhası ile gelip donanmayı yaktı.Donanmalar yok olduğu için taktiksel bir beraberlik oldu savaşın sonucu.Gulltown alınamadığı için ise stratejik açıdan Arryn Hanedanı zafer kazandı.




Randyll Grafton Robert İsyanı’nda kraliyetin tarafını tuttu ve Jon Arryn ile savaştı..Randyll bizzat Robert Baratheon tarafından Gulltown önlerinde katledildi.İsyancıların kesin zaferi ile sonuçlandı savaş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder