7 Ağustos 2015 Cuma

Ejderha Kayası Kuşatması

Tarih 300 AL...



 Ejderha Kayası’nı ele geçirmek isteyen kraliyetin emriyle gerçekleşen bir olaydır. Ejderha Kayası gerçek kralın eviydi ve hainler kralın evine göz dikmişti.Karasu Savaşı’ndan sonra Stannis 1000 küsür adamla kalmıştı kalede. Gece Nöbetinin çağrısı üzerine her şeyi bir kenara bırkıp sura yardıma koştu Stannis. 1.000 adamı ile Mance ve 20.000 adamına meydan okudu.Kale savunmasız kaldı…

Paxter Redwyne Ejderha Kayası'nda ki az sayıda ki askeri kuşatma altına alıp açlıktan  ötürü teslim olmalarını sağlama ya da duvarlara gedikler açarak içeriye girme ve kaleyi kan akmadan alma planları yapıyordu. Menzil'e, Greyjoy akınlarından ötürü Redwyne donanmasına ihtiyaç vardı bu yüzden Loras Tyrell savaşı yönetmek için Paxter’ın yerine geldi. Loras Tyrell geldi ve Rolland Fırtına'ya teke tek bir dövüş teklif etti ama Roland kabul etmedi.  Loras ‘ın bekleyecek sabrı yoktu ve direk saldırdı ve püskürtüldü.Ard arda saldırılar sonucunda kale düştü....Daha sonra Redwyne donanması Menzil'e döndü.


Loras’ın aceleci tavrı ağır kayıplara neden oldu bu ufak çaplı savaşta.Çok sayıda asker kaybedildi ve birçok lord ile şovalye öldü. Muhtemelen en ağır kayıp ise Loras’a olanlardı. Loras’ın üzerine kaynar yağ döküldü. Hayatta kalıp kalamayacağı şu an için belirsiz bir durum.Yaşasa bile eskisi kadar yakışıklı olmayacağı bir gerçek. Çirkin bir surat ve sakat bir beden…Bunun yerine ölümü tercih eder herhalde Loras gibi biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder