6 Ağustos 2015 Perşembe

BAELİSH VE İSTİDACI LORDLAR

Büyük Kuzey Komplosunun bir benzeri Vadi’de dönüyor; İstidacı Lordlar


Jon Arryn'in eşi Lysa Tully'nin ölümünden sonra 6 lord bir araya gelip bir antlaşma imzaladı.Ardından bunun ilgili bir bildiri yayınladılar ve bunu Eyrie ile Kral topraklarına yolladılar.Her ne kadar Petyr ismi geçmese de bildiri de ki ‘haksız yönetim’ ifadesi ona işaretti.


Üstat Pycelle istidacı lordların bildirisini Küçük Konsey'de okudu. Petyr Baelish'i, Vadi'nin Lord Savunucusu görevinden alaşağı etme amaçları anlaşılıyordu bildiriden.Küçük Konsey bu olaylar üzerine Baelish'i himayesi altına aldı bir nevi.Ona bir zarar gelmemesi konusunda haber yolladılar Vadi'ye.

Altı  lordun içinde Ay Kapıları'na ilk gelen Lord Benedar Belmore oldu ve Baelish'e Robert Arryn gelene kadar Eyrie’ye yiyecek gitmeyeceğini bildirdi. Baelish lordlar a güvenli geçiş için söz verdi ve onları Eyrie’ye çağırdı. İstidacı lordları Ay Kapıları'nda karşılayan Nestor Royce eşliğinde Eyrie’ye gittiler. Baelish'in görüşmelerde güvendiği şey ise lordların zayıf anını yakalayıp yapacağı hamleleriydi. Görüşmeler nihayete erdi ve Baelish İstidacı lordlara, Vadi’ye huzur ve düzeni yeniden getireceğine dair söz verdi. . Baelish makamında 1 yıl daha kalacaktı. Aslında aralarında Yürek Ocağı varisi ve hanesinin Valyria çeliğinden kılıcı Meyus Leydi'nin sahibi Sör Lyn Corbray de vardı istidacı lordların . Fakat kardeşi Lyonel'in Serçeparmak ile durumundan ötürü Baelish'in tarafını tuttu. Bu hareketin önündeki en büyük engeller Corbray, Grafton gibi çıkarcı hanelerdi. Petyr'ın Vadi'deki en büyük dayanakları da bunlardı zaten.Corbray Robert İsyanında da Jon’a karşı savaşmış sonradan onun sancağı altına girmişti.Bu adama hiçbir şekilde güven olmaz.İpleri Baelish’in elinde son durumda.2 kral ile 1 eli deviren ve bunu yaparken hiç kimseye sezdirmeyen Baelish için Vadi lordları da kolay lokmadır elbet.Şahsen başarılı olma ihtimalleri var mı emin değilim çünkü birleştirici bir unsur yok.Hepsi başa geçmek istiyor.Serçe Parmak vadinin çok fakir olduğunu söylemişti paraya ihtiyaçları var.




Görüşmeler sırasında Yohn Royce, Alayne Taş'ı Petyr Baelish'in piçi olarak gördü fakat onun daha önce gördüğü Sansa Stark olduğunu anlayamadı.


İstidacı lordlar;
Taşyazı Lordu Yohn Royce
Demirmeşe Leydisi Anya Waynwood
Uzunyay Kalesi Lordu Gilwood Hunter
Kızılhisar Lordu Horton Redfort
Keskinşarkı Lordu Benedar Belmore
Dokuzyıldız Şövalyesi Symond Templeton


*İstida Osmanlıca dilekçe  arzuhal anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder